CJIB vorderingen

CJIB vorderingen

 

Wanneer u een snelheidsovertreding maakt, krijgt u een factuur via het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) .  U heeft een bepaalde termijn om te betalen. Daarna volgen nog 2 mogelijkheden, bij elke termijn volgt een verhoging. Het te betalen bedrag kan behoorlijk oplopen als u niet betaalt.

 

Ook strafrechtelijke overtredingen, uw voertuig niet verzekeren, APK laten verlopen en nog vele andere zaken worden door het CJIB gefactureerd.

 

GEVOLGEN

Een strafrechtelijke boete kan een schuldregeling in de weg staan, deze moet eerst volledig betaald zijn eer dat iemand zich kan aanmelden voor een regeling.

 

Een boete komt uiteindelijk in een register bij de politie terecht waarvoor u aangehouden kunt worden. U dient dan direct te betalen of er kan, afhankelijk van de situatie, detentie volgen

 

OPLOSSING?

Omdat Trion Beheer lid is van BPBI hebben wij een korte rechtstreekse lijn met het CJIB om te communiceren over mogelijke problemen bij cliënten. Zo kunnen wij uitstel verzoeken of een betalingsregeling treffen.  Het CJIB beoordeelt per geval of dit mogelijk is.

 

Vraag onze hulp bij CJIB vorderingen.